2023 SEREN SARI OTEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU

RAPOR HAKKINDA

Seren Sarı Otel adına yayınlanan bu sürdürülebilirlik raporu ile tesisimizin sürdürülebilirlik performansı ve etkileri tüm paydaşlarımızın dikkatine sunulmaktadır. Turizmde sürdürülebilirlik çalışmalarının çevresel ve kültürel miras üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirdiğinin ve sürdürülebilir turizmin getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz. Gelecek nesiller için daha iyi bir dünya bırakmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda çevresel etkilerin azaltılması, enerji, su ve atık yönetimi, kültürel ve sosyal mirasın korunması, yerel halka ekonomik ve sosyal olarak fayda sağlama ve çevreyi koruma gibi sürdürülebilirlik kavramı içinde yer alan birçok konuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İklim değişikliğinin ve küresel ısınmanın öneminin her geçen gün daha çok hissedildiği günümüz dünyasında üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeyi amaç edinmekte, çevre bilincinin çalışanlarımız tarafından benimsenmesi için çaba göstermekteyiz. Sürdürülebilirlik risklerinin etkin biçimde yönetilmesi ve sürdürülebilir büyümenin uzun vadeli stratejilerle sağlanmasına odaklanarak başarımızı her geçen gün arttırmayı hedeflemekteyiz.Sürdürülebilirlik hedef, politika ve eylemlerinde sürekli iyileştirmeyi amaçlamakta ve izlemektedir.

SEREN SARI OTEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI

RAPOR HAKKINDA

Seren Sarı Otel olarak temel hedefimiz ürün ve hizmetlerimizde en üst seviyede misafir memnuniyeti sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda ilerlerken aşağıda belirtilmiş olan maddeler temel prensiplerimizi oluşturmaktadır;

 

  • Yasal Düzenlemeler
  • Seren Sarı Otel, tüm ürünler, hizmet işlemleri ve diğer faaliyetleri ile ilgili yasal düzenlemelere uymayı ilke edinmeyi taahhüt eder.

 

  • İnsan Hakları
  • Seren Sarı Otel faaliyetleri ile ilgili olarak uluslararası kabul görmüş tüm insan haklarına saygı göstermeyi taahhüt eder ve bu kapsamdaki tüm mevzuat ve sözleşmelere uyum sağlar. Bu doğrultuda tüm misafir ve çalışanlarımızı ırk, renk, cinsiyet, din, görüş, yaş, sosyal ve medeni durum, aile kökeni, fiziksel veya zihinsel engel ve cinsel yönelim ayrımı yapılmaksızın eşit olarak değerlendiririz.

 

  • Çalışanların Güvenliği ve İnsan Kaynaklarına Yatırım

Seren Sarı Otel İnsan Kaynakları süreçlerinin temelini insana, dolayısıyla çalışanlarımıza verdiğimiz değer oluşturmaktadır. Seren Sarı Otel çalışanlarının sağlık, güvenlik ve mutluluğu,

 

Stratejik hedeflerimiz olan büyüme, karlılık ve yeni fırsatlar yaratma odağımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu hedefimize katkıda bulunacak tüm çalışanlarımız eşit eğitim olanaklarımızdan faydalanır. Seren Sarı Otel, personelinin ve iş ortaklarının sağlığı, güvenliği ve çalışma süreleri konusunda yasal yükümlülükleri yakından takip ederek hayata geçirir; düzenli olarak denetler ve uygunluğunu kontrol eder.

 

  • Misafir Memnuniyeti ve Güvenliği

Misafirlerimiz bizim var olma sebebimizdir. Rekabet gücümüzü misafir memnuniyetini sağlayarak arttırabileceğimize ve bu sayede yer aldığımız pazarlarda çok daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyoruz. Misafirlerimizin şikâyetlerini takip etmek, konuyla ilgili misafirlerimizi bilgilendirmek ve çözmek yoluyla şikâyetlerini fırsat haline getirmek birincil görevimizdir. Engelli misafirlerimiz için tesisimizde rampa mevcuttur. Resepsiyonda acil bir durumda resepsiyonu aramaları konularında bilgilendirilmektedirler.

Misafir Şikâyetleri Yönetimi

             Sürekli iyileştirme adına misafirlerimiz şikâyet ve isteklerini bize iletebilirler. Bildirilen şikâyet

ve istekler Genel Müdür tarafından değerlendirilmektedir.

 

 

 

 

  • Çocuk Hakları

Seren Sarı Otel aile ve çocuk oteli konseptindedir. Geleceğimizi çocukların şekillendireceği bilincindeyiz. Seren Sarı Otel çocukların her türlü sömürüsünü kınar ve eğitim amacı dışında 18 yaş altı çocuklar işe alınmaz. Seren Sarı Otel çocuk haklarına saygı, çocuk istismarının önlenmesi, bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklara yardım konularında faaliyet gösteren tüm yasal kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacağını, çalışanlarının da bu konuda bilinçlenmesini sağlayacağını taahhüt eder.

 

  • Çevreye Saygı – Enerji Tasarrufu

Enerji kaynaklarımızın sınırlı olduğunun bilincinde olup, daha az enerji ve su tüketimini desteklemek için tüketim verilerimizi takip ediyor, çalışanlarımızı bilinçlendiriyor, enerji verimliliğinin sürekli iyileştirilmesini sağlamak maksadıyla çalışmalar yapıyoruz. Çevreye zarar vermemek için atıklarımızı ve tehlikeli atıklarımızı geri dönüşüm ilkeleri çerçevesinde doğayı kirletmeyecek şekilde değerlendiriyoruz. Bölgemize özel bitki ve hayvan türlerini korumak için özen gösteriyoruz.

 

  • Gıda Güvenliği

Hijyen Gıda zincirinde, gıda güvenliği politikalarına uygun kaliteli ürünleri sunmak, sürekli iyileştirmeler yapmak ve hijyen gereksinimlerini önceliklendirmek için bir gıda güvenliği sisteminin uygulanması ana ilkemizdir.

 

 

  • Yerel Ekonomiyi ve Sürdürülebilir Satın Alma Uygulamalarını Destekleme

Yerel ekonomiye katkımızın farkındayız bu nedenle tedariklerimizin büyük kısmını yerel üreticilerden yapmaktayız. Sürdürülebilir turizm için, enerji, su ve atık verimliliği yüksek, çevre dostu ürünler ve hizmetler satın alıyoruz.

 

  • Sosyal Sorumluluk

Bulunduğumuz topluluk ile entegre olma ve toplumsal sorunların çözümünde yer alma konularında yaptığımız çalışmaların, turizmde sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkı sağlayacağı inancındayız. Bu prensiplere göre hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda rekabet eden otelimiz her zaman lider olma kararlılığını gösterir, bu amaç için gerekli kaynakları sürekli geliştirir ve sağlar.

İNSAN DEĞERLERİ POLİTİKASI

  • İnsan haklarına saygı gösterme sorumluluğumuz bulunmaktadır ve faaliyetlerimizde insan haklarını geliştirerek kendi işimizi güçlendirdiğimizi ve güven inşa ettiğimizi biliyoruz. Seren Sarı Otel, fırsat eşitliği sunan bir işveren olarak insan haklarını desteklemekte, sömürü ve işçi hakları ihlallerini ortadan kaldırmakta ve iş ve tedarik zinciri genelinde insana yakışır çalışma koşullarını desteklemektedir. Bu nedenle şirket,İnsan Hakları Politikasını, BM’nin Yol Gösterici İlkelerine uygun olarak geliştirmiştir.

 

  • Eğitimli, güler yüzlü, samimi çalışanlarımızla misafirlerimize özgürce tatil yapacakları benzersiz hizmetler sunmayı,

 

  • İnsan sağlığına ve güvenliğine özen ve öncelik vereceğimizi,
  • Kültür, dil, din, ırk ve cinsiyette ayrım yapmadan, önyargısız ve eşit davranmayı,

 

  • Gelişime ve değişime önem veren katılımcı yönetim politikası izlemeyi,
  • Paylaşımcı olmayı ve inisiyatif kullanan çalışanlara destek olmayı,
  • Eğitim ve çevreye yatırım yapmayı,

 

  • Güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları yaratarak çalışanlarımızın sağlığının

Bozulması nın önlenmesi, takım çalışmasının teşvik edilmesi ve her seviyede

Çalışanımız a liderlik ederek onları yönetime dâhil etmeyi,

  • Çalışanlarımızın özel hayatına, sevdiklerine ve değerlerine öncelik vermeyi,

 

  • Çalışanlarımızı tanımayı, yeteneklerini gözlemlemeyi, geliştirmeyi ve fikirlerine değer vermeyi kalite, içtenlik ve istikrarla karşılık vermeyi,

 

  • Mutlu ve huzurlu bir iş ortamını sürekli kılarak çalışan memnuniyetini ve bağlılığını arttırmayı,
  • Sürdürülebilir İnsan Değerleri Politikaları ile stratejik partner olmayı hedefliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

Cinsiyet Eşitliği

Cinsiyet eşitliği vizyonumuzu gerçekleştirmek için çeşitlilik ve aidiyete yönelik geniş bir stratejimiz vardır:

Toplumsal cinsiyet dengesi hedefiyle kadın çalışanların yönetimde temsilini iyileştirmek

 

İşyerlerimizde ve ötesinde zararlı sosyal normlara ve klişelere meydan okumak

 

Kadınların hiçbir şekilde istismar, taciz, ayrımcılık, bastırılma, zorlama, iftira vb. durumlara maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Dünyaya ve kurumumuza kattıkları değerin daima farkında olur ve varlıklarını destekleriz.

 

Eğitim politikaları oluşturur, kadınların katılımına ve farkındalığın artmasına destek oluruz.

 

 

 

 

Dini Farkındalık

Dini bayramların, tatillerin ve ibadet haklarının makul ve mantıklı olan her yerde ve her zaman, iş ihtiyaçları ve gereklilikleri göz önünde bulundurularak korumaktadır. Grup genelinde dini farkındalığı teşvik etme stratejimiz iki temel konu üzerinde odaklanmaktadır:

Kişinin dini inancını yerine getirmesi maksadıyla bayramlara katılmak için tatil talep etme olanağı sunmak

 

Dini bayramlara katılmaya zaman kazanması maksadıyla iş planını değiştirme olanağı sağlamak

 

 

ÇEVRE POLİTİKASI

Çevreye duyarlılık konusunda taahhütlerimiz;

  • Ülkemizde çevre ile ilgili tüm yasal mevzuatı takip eder ve sorumluluklarımızı yerine getiririz.
  • Atık yönetimi politikamız gereği, tekrar kullanılabilen geri dönüşümlü ürünleri tercih eder, atıklarımızı be tarafını çevreye zarar vermeyecek şekilde sağlarız.
  • Bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamak için misafirlerimizi bulunduğumuz çevrenin coğrafi, tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgilendiririz.
  • İhtiyaçlarımızı büyük ölçüde yerel tedarikçilerden temin eder, çevreci politikalara ve uygulamalara sahip tedarikçilerle çalışmayı tercih ederiz.

.

 

 

 

 

 

SATIN ALMA POLİTİKASI

 

  • Yiyecek ve içecek alımlarındaki ambalaj malzemelerinin geri dönüşümlü olmasına önem verilmektedir.
  • Satın alımlarda, adil ticaret, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesine veya uluslararası platformda kabul görmüş bir çevre sertifikasına sahip sürdürülebilir tedarikçilere öncelik verilmektedir.
  • Verimli satın alma önceliğimizdir.
  • Merkezi satın alma olarak sürdürülebilir satın alma anlayışı benimsenmiş ve bu anlayış ile paralel bir prosedür oluşturulmuştur.
  • Satın almalarda mümkün olan her yerde büyük ambalajlı toplu alım ve dökme ürün tedarikini önceliğimiz olarak kabul etmekte, böylece fazla ambalaj atığı oluşumunu engellemeye çalışmaktayız.
  • Satın almalarda yeniden kullanılabilir, iade edilebilir ve geri dönüştürülmüş mallar tercih edilmektedir.
  • Yerel ürün ve üreticilerin desteklenmesi suretiyle bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak ve tedarikçiler ile karşılıklı faydaya dayanan iş birliğimizi sürdüreceğimizi böylelikle nakliye esnasında araçlardan kaynaklanan CO2 emisyonunun azaltacağız.

 

 

 

 

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

  • Yasal şartlar ve kendi şartlarımız çerçevesinde, ekip ruhu içerisinde insan sağlığını korumak
  • Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı temin etmek için, tüm çalışanlarımızı eğitimler yardımıyla bilinçlendirerek kendilerinin, diğer çalışanların ve misafirlerimizin sağlık ve güvenliklerini tehlikeye atmamayı temel görev olarak benimsetmek
  • Risk analizlerimizi gözden geçirerek önleme kültürünü sürekli iyileştirmek İş Sağlığı ve Güvenliği politikamızdır.

KALİTE POLİTİKASI

Seren Sarı Otel olarak tüm iş süreçlerimizi Entegre Yönetim Sistemleri çatısı altında topladık, iş sürekliliği performansının daima iyileştirilmesi amacıyla süreçlerin yönetiminde istişare ve iletişimi artırarak tüm çalışanların ortak sorumluluğu olduğu bilincini yerleştirilmesini ve benimsenmesini amaçladık.

Bu kapsamda;

  • Amaç ve hedeflerimizi belirlerken risk temelli düşünmeyi,
  • Hizmet standartlarımızı sürekli iyileştirerek mutlu çalışan, mutlu misafir felsefesi ile sürdürülebilirliğini sağlamayı,
  • Ulusal ve uluslararası tüm yasal şartlara ve diğer gerekliliklere uygun yönetimi sağlamayı,
  • Yönetim sistemlerinin uygulanmasında dijital çağın gerekliliklerine göre sektöre öncülük etmeyi,
  • Yasal şartlar, misafir gereklilikleri, standartlar ve kural setlerimizi yerine getireceğimizi, çalışanlarımızın, paydaşlarımızın Entegre Yönetim Sistemleri bilincini kurumsal yönetişim ilkeleri çerçevesinde oluşturacağımızı ve arttıracağımızı,
  • Tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı,
  • Sürekli iyileştirme yaklaşımı ile tüm çalışanların katılımları ile oluşturulan yönetim sistemlerinin sürekliliğini sağlamayı,

Kalite Politikamız olarak taahhüt ve beyan ederiz.

 

 

 

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ  POLİTİKASI

Dünyamızı olası tehlikelerden korumak için enerjimizi verimli kullanıyor ve enerji

sarfiyatımızı azaltmak için hedefler belirliyoruz.

Bunun için;

  • Hem doğaya karşı sorumluluklarımız hem de yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek üzere ulusal ve uluslararası standartları, yasa ve düzenlemeleri takip eder, enerji kullanımını azaltma ve/veya enerji tüketim performansımızın sürekli iyileştirilmesini sağlayacak çalışmaları gönüllü olarak yürütür, çalışmalarımızın sonuçlarını takip ederiz.
  • Hedefler koyar, çalışanlarımızın da katılımını sağlamak amacıyla eğitim programlarımızda enerji verimliliğine yer veririz.
  • Enerji tüketiminin düzenli ölçülmesi, izlenmesi, azaltılması için çalışmalar yürütmekteyiz.
  • Yenilenebilir enerji kullanımına yönelik çalışmalar yapmaktayız.
  • Tüm paydaşlarımızla enerji yönetimi konusunda ortak amaçlar ve sonuçlar yaratmak üzere iş birliği yapmayı önemseriz. Bu konularda misafirlerimiz, çalışanlarımız, ziyaretçilerimiz ve tüm iş ortaklarımız ile birlikte topyekûn bir farkındalık ve bilinç seviyesine ulaşılması adına etkileşimimizi sürdürmeye çalışırız.
  • Enerji verimli uygun ürün, ekipman, teçhizat ve teknoloji alternatiflerini araştırıp bulmaya, satın almaya ve kullanmaya çalışırız.
  • Enerji Yönetim Sistemimizi dokümante etmeyi, tüm departmanlarımıza yaymayı, gerektiğinde güncellemeyi, gözden geçirmeyi ve sürekli olarak iyileştirmeyi hedefleriz.
  • Enerji risklerini veya enerji kısıtı gibi doğabilecek acil durumları değerlendirir, alınabilecek önlemleri planlarız.

 

 

 

 

ENERJİ YÖNETİMİ HEDEFLERİMİZ

  • Otellerimizde enerji verimliliği artırıcı uygulamalara devam edeceğiz.
  • Çevresel etkileri düşürülmüş ve enerji verimliliği yüksek cihazlar almaya devam edeceğiz.
  • Her   yıl enerji tüketim   oranlarının azaltılması adına yapılan tasarruf tedbirleri eğitimlerine devam edeceğiz.
  • Enerji tüketim azaltma projeleri geliştirmeye devam edeceğiz.
  • Enerji kaynaklarının korunmasıyla ilgili bölgesel ve uluslararası inisiyatiflerle işbirliği içinde  olmaya devam edeceğiz.
  • Yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla faydalanmak için gerekli tüm çalışmalara devam edeceğiz.

 

SU YÖNETİMİ HEDEFLERİMİZ

  • Her yıl su tüketim oranını düşürmek için personelimizin bilinçlendirilmesi adına eğitim çalışmalarına devam edecegiz.
  • Su tüketimini azaltma ve geri kazanım projeleri geliştirmeye devam edeceğiz.
  • Su kaynaklarının korunmasıyla ilgili bölgesel ve uluslararası inisiyatiflerle işbirlikleri kuracağız.

 

 

 

 

 

KADIN HAKLARI VE CİNSİYET EŞİTLİĞİ  POLİTİKASI

İşletmemizde cinsiyet eşitliğine önem veririz.

  • Cinsiyett farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın sağlık, güvenlik ve refahlarını sağlarız.
  • Kadınların iş gücüne katılımını tüm departmanlarımızda destekler, eşit fırsatlar sunarız.
  • Cinsiyet ayrımı yapmadan «eşit işe eşit ücret» politikası ile hareket ederiz.
  • Eşitlik ilkesi gözetilerek görev dağılımı yaparız.
  • Kariyer fırsatlarından eşit düzeyde faydalanılması için gerekli ortamı sağlarız.
  • Eğitim politikaları oluşturur, kadınların katılımına ve farkındalığın artmasına destek oluruz.
  • İş-aile yaşam dengesini koruyan çalışma ortamı ve uygulamalarını oluştururuz.
  • Kadınların şirket yönetiminde olmaları için destek verir, eşit fırsatlar sunarız.
  • Kadınların hiçbir şekilde istismar, taciz, ayrımcılık, bastırılma, zorlama, iftira vb. durumlara maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Dünyaya ve kurumumuza kattıkları değerin daima farkında olur ve varlıklarını destekleriz.

ÇOCUKLARIN KORUNMASI VE İSTİSMARIN ENGELLENMESİ POLİTİKASI

  • Seren Sarı Otel herhangi bir taciz veya ayrımcılığa tolerans göstermemeyi,
  • Çocukların korunması için üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmekte ve bu kapsamda liderlik göstermekte, gereken kaynakları sağlamayı,
  • Herhangi bir çocuk istismarı gözlemlendiğinde kural setlerimiz gereğince tesis yöneticilerimizin bilgilendirilmesi ve gerekli yaptırımların uygulanmasını sağlamak ve gerektiğinde kolluk kuvvetlerini bilgilendirmeyi,
  • Çocuklara yönelik verilen hizmetlerde ve aktivite programlarında üst düzey güvenlik tedbirlerini uygulamayı, anne ve babaların çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri sosyal ortamlar kurmayı,
  • Çocuk refahının ve çocukların her çeşit zarardan korunmasının son derece önemli olduğunun bilincindedir. Her türlü istismara karşı ve sömürüden kaçınmayı,

 

 

 

 

                                          SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

  • Seren Sarı Otel; sahip olduğu değerler ışığında insana, çevreye ve içinde bulunduğu kültürel yapıya tüm faaliyetlerinde sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmeyi, yönetim anlayışının değişmez bir parçası olarak kabul eder.
  • Bu kapsamda Seren Sarı Otel’i oluşturan bütün birimlerimizin ülkemizin kalkınmasına, çevrenin korunmasına, toplumun gelişimine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunmasını temel görev olarak benimsemekteyiz.
  • Ülkemize değer katma ve sürdürülebilir bir büyüme için toplumumuzun ihtiyacı olan bütün faaliyetlere destek olmanın gerektiğine inanmaktayız.
  • Demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerleri, bütün iş yapış süreçlerimizde kılavuzumuz olarak kullanmaktayız.
  • İnsan kaynağımızın bizi biz yapan en önemli unsur olduğuna inanırız. Bu nedenle çalışanlarımızın özlük haklarının doğru bir biçimde kullanılmasını sağlamaktayız.
  • Çalışanlarımızı, sosyal sorumluluk şiarıyla yer alacakları sosyal faaliyetlere gönüllü olmaları konusunda desteklemekteyiz.
  • İnanç, düşünce ve farklı görüşlere saygı duyarak uyumlu bir çalışma ortamı ve iş birliğiniiş birliğini destekleyici faaliyetlere önem vermekteyiz.
  • Bütün faaliyetlerimizi gerçekleşebilecek çevresel etkileri önleyecek sorumluluk bilinciyle yönetmekteyiz.
  • Zincirimizin uluslararası standartlara uyum sağlayarak uygulamalarını sertifikalaştırmaları konusunda teşvik etmekteyiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           KARBON         

İşletmemizde karbon salınımının başlıca kaynakları; elektrik tüketimi, otelde kullanılan araçların ve jenaratörün petrol ürünlerin tüketimi ve temizlikte kullanılan enerji tüketimidir.
Satın alımlarımızı mümkün olduğunca yakın bölgelerden yapmaktayız. Böylece tedarikçi firmaların teslimat araçlarının CO2 salınımlarını minimize     ederek     çevreye     yapılan     etkilerin     azaltılmasını hedeflenmekteyiz.

 

Karbon Ayak izimizi azaltmak için yaptığımız çalışmalar;

  • Daha az enerji ile daha çok şey yapmak için önlemler alacağız. Bir ürünü satın alırken enerji verimliliği sınıfına da dikkat edeceğiz.
  • Daha az  karbon  üreten  enerjileri  tercih  edeceğiz. Daha yeşil seçimler yapacağız.
  • Karbonumuzu telafi ederek enerji verimliliğine daha fazla katkı sağlayacağız. Başta ağaç dikimi olmak üzere çeşitli faaliyetler ile karbon ayak izimizi silmeyi hedefliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           ATIK YÖNETİMİ

Atık yönetimi, atığın kaynağında azaltılması, özelliğine göre ayrılması, toplanması, depolanması,  geri  kazanılması, taşınması,  be tarafı  ve  bertaraf  işlemleri sonrası kontrolü  ve benzeri işlemleri içeren bir yönetim  biçimidir. Seren Sarı Otel olarak uyguladığımız Atık Yönetimi Sistemimizde öncelikli amacımız atık miktarını azaltmak, oluşan atıklarımızı iyi yöneterek çevreye en az zarar ile be tarafını sağlamak ve geri kazanılabilir olanları tekrar kazanmaktır. Sıfır Atık yönetmeliği mevzuatına uyum sağlamaktayız.

 

  • Personelimize atık ayrıştırmanın önemi konusunda bilgilendirme eğitimi verilmekte ve atık ayrıştırma departmanlar tarafından takip edilmektedir

 

  • Tesis genelinde misafirlerimizin atıkları ayrıştırabilmesi için yeterli miktarda çöp kutuları yerleştirilmiştir.

 

  • Tek kullanımlık kahvaltılık ürünler yerine büyük ambalajlı kutu ve kova ürünler satın alınarak ambalaj atığı azaltılmıştır.

 

  • Kullanılan yağların giderlere dökülmesi personel bilinçlendirme eğitimleri ile engellenmiştir.Kızartmada kullanılan atık yağlar atık yağ toplama deposunda biriktirilerek bertarafı sağlanmaktadır.

 

  • Barlarımızda pipet kullanımına dikkat etmekteyiz. Misafirlerimizin isteği doğrultusunda pipet kullanımına personellerimiz dikkat etmektedir.

 

 

 

 

 

  • Atık ayrıştırma ve atık miktarlarının azaltılması, doğal kaynakların verimli kullanılması vb. faaliyetlerle ekolojik sistemi korumayı amaç edinmekteyiz. Oluşan atıkları ise hem çalışanlarımızın hem de misafirlerimizin desteği ile kağıt, plastik, metal, cam olarak ayrıştırıp doğaya geri kazandırıyoruz.
  • Atıkların geri dönüşüm/bertaraf aşamasına kadar takibini yapıyoruz.
  • Otelimizde enerji ve su tasarrufu sistemleri kullanıyoruz ve çalışanlarımızı ve dış hizmet yetkililerini “tasarruf tedbirleri” başlığı altında eğitiyoruz.
  • Çalışanlarımızı tehlikeli kimyasalların dökülmesi durumunda alacakları tedbirler konusunda eğitiyoruz ve uygulamalarda herhangi bir sorun yaşanmaması için görsel bilgilendirmeler sunuyoruz.
  • Çevreye vereceğimiz zararı minimize etmek için tehlikeli atık oluşumuna neden olacak

sistemleri azaltmaya çalışıp, katı atık üretimimizi büyük ambalaj kullanımıyla azaltmaya

çalışıyoruz.

 

KİMYASAL KULLANIMI

  • Kimyasalların güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi için ilgili firmalarla çalışıyor ve kimyasal atıkların takibini yapıyoruz.
  • Kimyasalların   kullanımı   ve   tehlikeli   kimyasalların   dökülmesi/saçılması   durumundaalınacak   tedbirler konusunda çalışanlarımızı eğitiyoruz. Kimyasal kullanım miktarlarımızı kontrol ediyor, boşa ve yanlış kimyasal kullanımını engellemek için personel eğitimleri veriyoruz.
  • Tehlikeli kimyasal atık, sızıntı vb. durumlara için gerekli önlemleri alıyor ve dökülme, maruz kalma ve diğer vakalara müdahale için personel eğitimleri veriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOĞAL VE KÜLTÜREL ALANLARLA İLGİLİ  DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Camiye ayakkabı ile girilmemeli, kadınlar başörtüsü ile girmeli ve yiyecek içecek sokulmamalıdır.
  • Müzelerde sergilenen eserlere dokunulmamalı ve zarar verilmemeli. Yasak olan bölümlerde video ve resim çekimi yapılmamalı, yazılı ya da sözlü belirtilen kurallara uyulmalı.
  • Antik kent alanları tahrip edilmemeli, Koruma bölgesi altına alınan alanlara girilmemeli ve çevresi kirletilmemelidir.
  • Doğal gezi alanları ve ormanlarda piknik yapılmamalı, ateş yakılmamalı, yerlere çöp atılmamalı ve uyarı levhalarına dikkat edilmeli.
  • Avcılık için belirlenen yasaya ve kurallara uygun avcılık yapılmalıdır. Vahşi yaşam ve doğal hayata saygı gösterilmelidir.
  • Tarihi eser alım satımı gerekli izin ve belgeler olmadan yapılmamalıdır. Yasadışı alım satım yapılmamalıdır.

 

Copyright 2019
www.hotelserensari.com